WAT IS ABS KUNSTOF?

ABS kunststof

De Pluvio infiltratietunnels zijn gemaakt uit gerecycleerd ABS, maar wat betekend dat nu?

ABS is een veel gebruikte kunststof en bestaat hoofdzakelijk uit butadieen en styreen. De afkorting ABS staat voor Acrylonitril Butadieen Styreen. ABS is geschikt voor verschillende doeleinden. Je vindt het bijvoorbeeld terug in huishoudelijke producten, speelgoed, telefoons, elektrisch gereedschap en autobumpers.

ABS is een vormvastestevige en duurzame kunststofsoort. De maximale gebruikstemperatuur schommelt tussen de 85 en 100 graden Celsius. De minimale temperatuur bedraagt -35 graden Celsius. De kunststof is door middel van hitte makkelijk vervormbaar. Op deze manier worden de Pluvio tunnels geproduceerd.

Nog een voordeel van ABS is dat het zeer makkelijk te verwerken is. Handelingen zoals boren, zagen of frezen kunnen zeer eenvoudig uitgevoerd worden. Dit is een groot gemak voor de grondwerkers wanneer ze de tunnels via buizen aansluiten aan elkaar of aan de riolering.

ABS kan worden toegepast in een duurzaam productieproces. ABS wordt gerecycleerd door de kunststof te versnipperen en vervolgens deze te scheiden van alle andere stofonderdeeltjes. Om nieuwe producten te vervaardigen wordt het gerecycleerde ABS gemengd met nieuwe ABS kunststof.

Deel dit bericht op:

Wat is ABS kunststof