WATER, HET BLAUWE GOUD

Iedereen voelt het, ons klimaat is aan het veranderen. We werden deze zomer nog geconfronteerd met extreme droogte. Dat resulteerde in een file op het kanaal Gent-Terneuzen, waar zeeschepen met een grotere diepgang niet verder konden varen omdat het waterpeil zodanig gezakt was. Niet alleen de droogte, maar ook hevige stortbuien zullen als gevolg van de klimaatverandering alleen maar toenemen.

Er wordt nog teveel regenwater afgevloeid naar rioleringen en rivieren. Dit hebben we te danken aan onze huidige omgeving, waar veel oppervlaktes verhard zijn en er dus bijgevolg niet genoeg regenwater in de grond sijpelt. Die hoge verhardingsgraad zorgt enerzijds voor watertekort en anderzijds voor wateroverlast. Het bouwen van nieuwe woningen, bedrijven en andere infrastructuren verstoort onze natuurlijke waterkring. Om waterschaarste te voorkomen moeten we onze houding tegenover water gaan aanpassen.

De wetgeving vereist dat bedrijven oplossingen moeten voorzien voor de opvang van water, infiltratie van regenwater en de zuivering van afvalwater. Een infiltratiesysteem is verplicht bij nieuwbouw, renovatie of uitbreidingen.

Pluvio infiltratietunnels bieden u de snelle, kwalitatieve en betaalbare oplossing. Het eenvoudige modulesysteem en de compacte transporteerbaarheid maken de Pluvio tunnels de eerste keuze bij uitstek.

Deel dit bericht op:

Water het blauwe goud